Kmetija Kristan iz Sneberij v Ljubljani na prostranih poljih Ljubljanske kotline z družinsko energijo in ljubeznijo goji vse vrste zelenjave, ki uspevajo na rodovitni slovenski zemlji, v svojih rastlinjakih pa vzgajajo tudi nekaj eksotičnih zelenjadnic in začimbnic.
Na kmetiji že več kot pol stoletja pridelujejo različne sorte sezonske zelenjave lastne pridelave, v vsakdanja poljedelska in vrtnarska opravila pa so vključene kar tri generacije.
Z njihovimi barvitimi in zdravimi pridelki je mogoče zadovoljiti ljubitelje tradicionalne slovenske kuhinje, pa tudi tiste, ki imajo radi na svojem krožniku kaj drugačnega.
Skozi vse leto z največjim veseljem za širok krog ljudi pripravljajo raznolike zelenjavne zabojčke ter zeliščne šopke, sezonsko (jeseni) pa tudi pakiranja domače začimbne mešanice za juhe in druge jedi (domača »vegeta«, paradižnik za »mezgo«, zelje in repa za kisanje).
Njihova ponudba se skozi letne čase spreminja, tako je zgodaj spomladi na voljo krepčilen regrat z domačih njiv, različni radiči ter prve spomladanske solate (gentila, motovilec, berivka …), od velike noči naprej sočne redkvice in mlada čebula.
Maja je na vrsti solata majska kraljica, junija prva stebelna zelena, bučke, kumare in mlad grah. Poleti si lahko privoščite razkošje paradižnika (posebej so ponosni na volovsko srce), paprike, jajčevcev, stročjega fižola, bele čebule, poletnih solat ter celo sladke in slastne ljubljanske lubenice in melone.
Jeseni njihova ponudba zajema predvsem obilje različnih buč, sveže luščenega fižola, brokolija, cvetače, ohrovta, zelja, korenja, krompirja in drugih gomoljnic.
Vse leto pa so na voljo domača čebula, česen, različne vrste suhega fižola in zagotovo še kaj. Njihovo izredno pestro aktualno ponudbo je mogoče videti v naročilnici.